Po darbo stebėjimo vizito Suomijoje ir kursų Graikijoje pagal Erasmus+ KA122-ADU projektą „IKT gebėjimų stiprinimas motyvuojant įsitraukti į skaitmeninį pasaulį”, pakvietėme Palangos trečiojo amžiaus universiteto Tarybą į pasidalijimą gerąja patirtimi. Direktorė Vilma pristatė patį projektą, jo tikslus ir veiklas, o metodininkė Inga pasidalino įspūdžiais iš vizitų. Daugiausia senjorų susidomėjimo sulaukė darbo stebėjimo vizito Suomijoje pristatymas, nes jo metu buvo kalbama, kaip organizuojama Trečiojo amžiaus universiteto veikla Suomijos mieste Jyväskylän, kaip Suomijos senjorai stiprina IKT gebėjimus, kokiomis erdvėmis naudojasi.

Prieš organizuojant šį pristatymą jau buvome atlikę Palangos trečiojo amžiaus universiteto dalyvių apklausą apie naudojimąsi informacinėmis technologijomis ir to paties susitikimo metu metodininkė Lina pristatė apklausos rezultatus. Senjorai išreiškė didelį susidomėjimą planuojamais IT mokymais jiems. Su apklausos rezultatais galima susipažinti čia.

Taip pat, po vizitų, gerąja patirtimi pasidalinome Palangos švietimo pagalbos tarnybos darbuotojų susirinkime, aptarėme kaip vykdysime tolimesnes numatytas veiklas ir kokia galėtų būti kito planuojamo projekto tema. O direktorė Vilma nusprendė pasidalinti šia patirtimi ir Palangos miesto ugdymo įstaigų vadovų „Lyderių klube“, tuo pačiu paragindama kolegas teikti paraiškas ir dalyvauti mainų programoje Erasmus+.